De trainer Hélène Driessen-Hulshof

Hélène Driessen-Hulshof is Arts Maatschappij en Gezondheid en zet zich al ruim 20 jaar in om de gezondheid van mensen te bevorderen. Als oud tropenarts kent ze het belang van preventie. Het voorkomen van ziekten is dan ook haar passie, waarbij ze het belangrijk vindt dat mensen zelf handvatten krijgen om hun gezondheid te verbeteren.

In 2010  begon ze met mediteren bij Vipassana Meditatie Breda en in 2018 rondde ze de opleiding af tot mindfulness trainer bij het Radboud Centrum voor Mindfulness. Ze doet aan yoga voor soepelheid voor lichaam en geest en  beoefent dagelijks zelf mindfulness.

“Mindfulness gaat over leren mee gaan in de stroom van het leven, zoals het zich aan je voordoet. Het gaat over loslaten en over acceptatie, over de aandacht richten op wat jij belangrijk vindt. Mindfulness geeft plezier en rust.”

Ze is gecertificeerd mindfulnesstrainer categorie 1 en lid van de VMBN.

Om aan de kwaliteits eisen als mindfulness trainer te blijven voldoen, volgt ze met veel plezier nascholingen en intervisie.

Op dit moment is ze als mindfulness trainer werkzaam bij het Maastrichts Universitair Medisch Centrum. Ze geeft trainingen aan artsen, verpleegkundigen en ander personeel.