Volwassenen Mindfulness en compassie, 8 weekse groepstrainingen

Ieder mens bezit het vermogen om met aandacht te leven. Maar omdat het denken zo’n belangrijke plaats heeft ingenomen in ons leven, zijn we het zicht op dat vermogen kwijt geraakt. We leven een groot deel van ons leven vanuit de automatische piloot, ons vaak niet bewust van wat we doen. Daarnaast zijn velen van ons kritisch op zichzelf, het kan altijd beter en mooier. We streven dingen na, zonder ons daar bewust van te zijn en voelen ons intussen opgejaagd.

Ieder mens bezit het vermogen om met aandacht te leven. In de mindfulness training leer je dat vermogen weer aan te spreken. We weten dingen niet alleen met ons hoofd, maar ook met ons hart en onze zintuigen.  Een mindfulness training is een investering in jezelf, in je geestelijke gezondheid. Het helpt je meer te leven vanuit je innerlijke wijsheid en er ontstaat meer kalmte en rust.

Ieder mens bezit het vermogen om vriendelijk en compassievol te zijn. Doorgaans lukt het goed om vriendelijk te zijn naar een ander. Vriendelijkheid ten opzichte van jezelf ervaren is meestal moeilijker. Voor degenen die al vertrouwd zijn met mindfulness en zich verder willen verdiepen in het ontwikkelen van een vriendelijke houding naar zichzelf en anderen, is er de compassie training.

8 weekse groeps training

Mindfulness

In deze training van 8 bijeenkomsten leer je welke automatische patronen jij hebt. Je leert aandacht te geven aan die aspecten van het leven die je vaak als vanzelfsprekend beschouwt of juist negeert. Je leert hoe je vanuit een staat van “doen” naar een staat van “zijn” kunt gaan. Dit vraagt om oefening, zowel tijdens de training als thuis. Er wordt aan je gevraagd om thuis dagelijks 30-40 minuten te oefenen. De training is geen overdracht van kennis, maar een ervaringsgerichte training: je leert door te ervaren. De bijeenkomsten duren 2,25 uur (bij 3-6 deelnemers) of 2,5 uur (7-10 deelnemers) en vinden wekelijks plaats in een groep van 3 tot 10 personen.

Aanmelden

Ervaringen van een deelneemster:

“Ik kwam naar de training voor rust en balans. Ik heb geleerd dat het ook om mij mag gaan en niet om wat ik allemaal doe. Zijn is genoeg. Het geeft me evenwicht en focus.”

Margot, 53 jaar

Compassie

In deze training van 8 bijeenkomsten leer je hoe het zit met onze emotie regulatie systemen, welke heeft de overhand en welke mag meer aandacht krijgen? Je gaat kijken naar innerlijke patronen. Tijdens de compassie training doe je oefeningen waarbij het voorstellingsvermogen wordt aangesproken. Een aantal oefeningen uit de mindfulness training komen in aangepaste vorm terug. Ook zijn er oefeningen voor thuis. Omdat het een intensieve training is, is er meestal meer ruimte tussen de bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren 2 uur.

Aanmelden